Serverar: 20-30 portioner
Eller Secret fudge.
Ytterligare en variant av en smarrig fudge, låt väl smaka.
Ingredienser
250 g osaltat smör
1 kg socker
11/2 dl mjölk
1 burk kondenserad mjölk
Smör till pensling av formen
Instruktioner
- Förbered formen du skall använda (en halv långpanna) med att smörja den med smält smör
Lägg smör o socker i en stor tjockbottnad gryta.
Värm sakta, tills det smälter ihop o börjar bubbla lite. Rör med en träsked. Detta tar ca 20 min.
- Tillsätt kondenserad mjölk långsamt, låt smeten komma upp under rörning hela tiden .
- Höj värmen till medelvärme, koka och rör hela tiden tills massan kladdar fast vid grytans sidor.
Nu kan man se små bruna flagor i massan
Minska värmen , man skall kunna se en snabb glimt av grytans botten när man rör .
- Lyft grytan från värmen , droppa en klick i vatten , forma liten boll .Går det inte fortsätt värma försiktigt .
- När provet är klart kan man ha i smaksättning.
Rör väl.
Häll upp i formen, dela i mindre bitar , låt stelna .
- Skrapet i slutet i grytan är inte vackert men ack så gott .
- Provsmaka inte den försvinner snabbt då .
Thats the secret .
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det låter väldigt gott. Jag tänkte testa det här men när skall den vanliga mjölken i och skall det vara såå mycket socker i.
1 kg socker? stämmer det?