Försvinnande fudge

Serverar: 20-30 portioner

Eller Secret fudge. Ytterligare en variant av en smarrig fudge, låt väl smaka.

Ingredienser

  • 250 g osaltat smör
  • 1 kg socker
  • 11/2 dl mjölk
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Smör till pensling av formen
  • Instruktioner

    1. Förbered formen du skall använda (en halv långpanna) med att smörja den med smält smör Lägg smör o socker i en stor tjockbottnad gryta. Värm sakta, tills det smälter ihop o börjar bubbla lite. Rör med en träsked. Detta tar ca 20 min.
    2. Tillsätt kondenserad mjölk långsamt, låt smeten komma upp under rörning hela tiden .
    3. Höj värmen till medelvärme, koka och rör hela tiden tills massan kladdar fast vid grytans sidor. Nu kan man se små bruna flagor i massan Minska värmen , man skall kunna se en snabb glimt av grytans botten när man rör .
    4. Lyft grytan från värmen , droppa en klick i vatten , forma liten boll .Går det inte fortsätt värma försiktigt .
    5. När provet är klart kan man ha i smaksättning. Rör väl. Häll upp i formen, dela i mindre bitar , låt stelna .
    6. Skrapet i slutet i grytan är inte vackert men ack så gott .
    7. Provsmaka inte den försvinner snabbt då . Thats the secret .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    PernillaM 17 december 2008

    Det låter väldigt gott. Jag tänkte testa det här men när skall den vanliga mjölken i och skall det vara såå mycket socker i.

    Medaso 26 oktober 2011

    1 kg socker? stämmer det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben