Foliebakad lax med haricots verts och pesto

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Med folie blir det mindre kladd i ugnen och alla smaker och vitaminer bevaras. Denna rätt är klart godast med färska haricots verts. Potatis, ris eller bara ett gott bröd är bra till.

Ingredienser

  • 200 g haricots verts
  • 2 citroner
  • 4 bitar laxfilé, gärna med skinnet kvar à 150-200 g
  • 4 msk grön pesto, rågade
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela citronerna mitt itu. Riv av 4 ark aluminiumfolie och lägg ut. Lägg en fjärdedel av haricots vertsen i mitten på varje foliepaket. Lägg en laxbit med skinnsidan ner ovanpå bönorna och klicka på en rågad msk pesto. Ringla olivolja över och pressa över saften från en halv citron. Salta och peppra.
    3. För ihop folieändarna och skrynkla ihop dem så att du får ett förslutet paket. Lägg alla paket i en långpanna.
    4. Baka laxen i ugnen i 15 minuter. Ta ut paketen, vänta en minut och öppna sedan försiktigt och kontrollera att laxen är klar. Lägg antingen pakteten direkt på tallrik eller avlägsna folien försiktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben