Fond - Kalv (ljus)
Serverar:
5-10 portioner
Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...
Ingredienser
5 kg sågade kalvben
2 st morötter
4 st lökar
1 st rotselleri
1 st vitlök
2 dl tomatpuré
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 st lagerblad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.
Liknande recept
Ljus tårtbotten
4.9
52
Havrekakor med ljus choklad
5
30 min
40
2
Ljus micro kola
5
Ljus köttfärssås utan tomat och lök
15 min
3-4
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Ljus nötnougat
Ljus choklad semifreddo med hallon
12
Ljus chokladpudding med riscrisp och citrussallad
4
Ljus chokladtårta med hasselnötskärnor & whisky
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!