Fond - Kalv (ljus)

Serverar: 5-10 portioner

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

  • 5 kg sågade kalvben
  • 2 st morötter
  • 4 st lökar
  • 1 st rotselleri
  • 1 st vitlök
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 msk vitpeppar
  • 2 msk timjan
  • 5 st lagerblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
    3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
    4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
    5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
    6. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
    7. Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
    8. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben