Fond - Räkor
Serverar:
5-10 portioner
Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...
Ingredienser
Räkskal (ca 2 liter)
1 gul lök
1/2 purjolök
1 morot
1 fänkål
1/2 flaska vin
1 dl congac
1 dl tomatpuré
Instruktioner
Rosta grönsakerna, tomatpurén och räkskalen i ugnen i 250 grader under 20 minuter.
Häll sedan alltsammans i en gryta och häll i vinet och congacen. Fyll upp med vatten så att det täcker.
Krydda med timjan, lagerblad och pepparkorn. Låt sedan koka i 20 minuter.
Sila av skalen och koka ner till 1/3 blir kvar.
Liknande recept
Avocadocouscous med räkor
2.5
4
1
Fajitas med räkor och avokado
4
4
1
Panang curry med torsk och räkor
4.3
45 min
4
1
MEXI GRYTA / Räkor
3
4
1
Förälskade räkor
5
30 min
2
Räkor Indienne
4.7
4
1
Räkor och ägg i currygräddfil
4
Räkor i stark sås
4.4
20 min
4
6
Pemesansnäcka med räkor, lax & skaldjursaröra
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!