Fond - Räkor

Serverar: 5-10 portioner

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

  • Räkskal (ca 2 liter)
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 1/2 flaska vin
  • 1 dl congac
  • 1 dl tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Rosta grönsakerna, tomatpurén och räkskalen i ugnen i 250 grader under 20 minuter.
    2. Häll sedan alltsammans i en gryta och häll i vinet och congacen. Fyll upp med vatten så att det täcker.
    3. Krydda med timjan, lagerblad och pepparkorn. Låt sedan koka i 20 minuter.
    4. Sila av skalen och koka ner till 1/3 blir kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben