Formats mörka bröd

Hittade detta fantastiska mörka bröd i boken: Matbröd av Tulla Grunberger.

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk eller lättfilmjölk
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl solrosfrön (eller kärnor)
  • 1 dl linfrön (hela eller krossade)
  • 1 dl russin
  • Ev 1 dl hasselnötter hela (eller valnötter, torkad eller färsk frukt)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. TIllsätt vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin och eventuellt hasselnötterna. Smörj två avlånga 1 -1½-litersformar och fyll dem med deg. Strö över lite vetemjöl.
    2. Grädda i 200 grader i 60 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter (täck med folie om det ser ut att kunna brännas) Prova med sticka att brödet känns torrt.
    3. Låt bröden vila i formarna ca 5 timmar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben