Formbröd eller småfranska
Enkelt och vardagligt formbröd
Ingredienser
25 g jäst
1 tsk salt
½ msk socker
5 dl mjölk
Ca 14 dl vetemjöl
Instruktioner
Jäses i 45 minuter. Bakas ut och jäses ytterligare 30 minuter.
Skall enligt receptet penslas efter gräddningen med vatten. Min väninna, Inga Britt, som jag fått receptet av penslar dem med ägg och sesamfrön.
2 st Formbröd gräddas 200 grader ca 35 minuter.
Tekakor, bullar etc. gräddas i 250 grader ca 10 minuter.
Liknande recept
Småfranska eller Pain Riche
4.7
30 min
8
3
Extragott formbröd
4.9
2
2
Formbröd , bakmaskin
1
1
Formbröd
3.8
2
3
Formbröd med dinkelmjöl
4
Formbröd med lantbrödsmjöl
Glutenfritt formbröd
4.7
1 h 40 min
1
1
Morotstortilla formbröd i ugn eller bakmaskin
3 h
1
Råg i ryggen formbröd
4.5
2 h
1-2
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!