Formbröd med sesam

Serverar: 30 portioner

Prova att göra det här saftiga brödet som bakas i små formar.

Ingredienser

  • 13 dl manitoba cream eller fint vetemjöl
  • 7 g torrjäst
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Olja på sprejflaska
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda 10 dl mjöl med jäst, socker och salt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och hetta upp cirka två minuter tills det bildas bubblor vid kastrullens kant. Låt svalna något, till cirka 45 grader, och vispa sedan ner äggulan.
    2. Tillsätt mjölkblandningen till mjölet och blanda väl. Blanda ner ytterligare 3 dl mjöl. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den cirka fem minuter, använd en degskrapa, tills degen är slät och fast. Spreja en skål med olja och lägg i degen. Täck över och låt jäsa på varm plats 60 minuter.
    3. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den cirka tre minuter. Forma degen till fem små limpor.
    4. Spreja fem små formar som är 8-10 cm långa med olja och lägg sedan degen i formarna. Täck över och låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen 30 minuter. Låt bröden svalna i formarna tio minuter och låt sedan svalna helt på galler.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben