Fräsare

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott.

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till servering
  • 1 sats pyttpotatis
  • 1 sats persiljesmör
  • 1/2 sats madeirasås
  • 2 tomater
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • Broccolibuketter
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Förbered tillbehören, se respektive recept. Tomaterna delas, toppas med pepparrotsvisp och gratineras 3-4 minuter i 225 graders ugn. Broccolibuketterna kokas någon minut i lättsaltat vatten. 2. Putsa köttet och skär det i fyra lika stora skivor. Tryck ut skivorna lätt med handen. Värm en stekpanna ganska rejält och tillsätt smör och olja. Så fort det tystnat i pannan läggs köttet i och värmen sänks till hälften. 3. Stek köttet ett par minuter på vardera sidan. Salta och peppra först efter det att köttet vänts. 4. Lägg upp pyttpotatis på varma tallrikar, fortsätt med kött, lite madeirasås och till sist grönsaker och persiljesmör. Garnera gärna med stora persiljekvistar och servera bums innan smöret hinner smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
    En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben