Serverar: 4 portioner
Väldigt gott.
1. Förbered tillbehören, se respektive recept. Tomaterna delas, toppas med pepparrotsvisp och gratineras 3-4 minuter i 225 graders ugn. Broccolibuketterna kokas någon minut i lättsaltat vatten. 2. Putsa köttet och skär det i fyra lika stora skivor. Tryck ut skivorna lätt med handen. Värm en stekpanna ganska rejält och tillsätt smör och olja. Så fort det tystnat i pannan läggs köttet i och värmen sänks till hälften. 3. Stek köttet ett par minuter på vardera sidan. Salta och peppra först efter det att köttet vänts. 4. Lägg upp pyttpotatis på varma tallrikar, fortsätt med kött, lite madeirasås och till sist grönsaker och persiljesmör. Garnera gärna med stora persiljekvistar och servera bums innan smöret hinner smälta.
Spenatfyllda pannkakor
Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...
Pasta med grönsakssås
Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...
Kalvköttbullar med potatismos och purjolök-timjansås
En fin hösträtt med svenska smaker. Kalvköttbullarna är fyllda med...