Fräsch broccolipaj

Tid: 1 timme 20 minuter

God och nyttig grahamspaj med mycket ostsmak.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven ost (kan uteslutas)
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • 2 st broccoli
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 msk olivolja
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk/tunn grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk senap, helst dijon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda snabbt överst stående ingredienser för hand med en träslev i en bunke eller i matberedaren. Ställ in i en "bulle" i kylskåpet och låt vila 30 min.
    3. Under tiden pajdegen är i kylskåpet, förväll broccolin i 7 min. Häll av vattnet och stek i kastrullen med olivolja och salladskrydda några minuter. Låt stå tills pajen är förgräddad.
    4. Tag pajen ur kylskåpet och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen ca 8 min.
    5. Vispa ihop nederst stående ingredienser.
    6. Tag den förgräddade pajen ur ugnen och häll över broccolin och äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 30- 35 min.
    7. Variation: Blanda broccolin med årets grönsaker, exempel blomkål eller purjolök och variera smaken på osten.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben