Fräsch maräng och hallontårta

Serverar: 10 portioner

Har inte provat än.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Margarin till formen
  • Cirka 1 dl kokosflingor eller flagad mandel
  • Fyllning
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g hallon (frysta eller färska)
  • 0,5 dl flytande honung
  • Finrivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.
    3. Smörj en springform, 24 cm i diameter.
    4. Strö kokos eller flagad mandel på insidan av kanten. Klicka ut marängsmeten i formen.
    5. Grädda tårtbottnen i 60 minuter.Låt marängbottnen svalna.
    6. Lossa springformens kant. Bred på turkisk yoghurt. Garnera med hallon, om de varit frysta låt dem tina något först. Ringla över honung och strö över finrivet limeskal.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben