Fräscha fisktacos

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett lätt och modernt recept som går att variera på olika sätt. Det går lätt att variera kryddningen för mer eller mindre sting.

Ingredienser

  • 1/3 Gurka
  • 1 avokado
  • 1 mango (eller 2 dl frusen mango)
  • 1 rödlök
  • En kruka koriander
  • ½ lime
  • 1 röd chilifrukt (eller chiliflakes)
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 600 gram fiskfilé (lax, torsk eller rödspätta är bra alternativ)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • Liten hackad chili
  • Ca 75 g fetaost
  • Småsallad (t.ex. babyspenat, mangoldskott eller machésallad)
  • 8 Hårda tacoskal eller 8 tortillabröd efter tycke och smak
  • Instruktioner

    Tärna gurka och avokado och finhacka rödlök. Skala och riv ingefära, finhacka koriandern och blanda alltsammans tillsammans med tärnad färsk eller tinad djupfryst mango. Pressa över saften av en halv limefrukt och krydda med chiliflakes eller färsk hackad chili efter smak och behag. Tillsätt en tesked honung och en nypa salt och rör ihop till en salsa. Ta bort skinnet (om det är något) från fiskfilén och skär den i bitar. Blanda salt med socker och chili (färsk eller torkad) på en tallrik och vänd därefter fisk kuberna i blandningen. Blanda smör och olja i en stekpanna och stek fisken snabbt på två sidor på hög värme. Fisken ska inte vara rå men det är viktigt att den inte blir torr och över stekt. Servera fisken i tortilla blad med god småsallad, salsan och smula över lite fetaost.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben