Fräsig gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det är min sons favorit.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk smör
  • 1 lök
  • 100 g krämig dessertost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl köttbuljong el fond
  • salt
  • peppar
  • 2-3 tomater eller paprika
  • 6 - 7 ost skivor
  • basilika
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk, pressa potatisen i en smord ugnsform. Klicka lite smör på potatisen. Bryn färsen med hackad lök. Rör i dessertost och crème fraiche. Låt puttra ihop. Späd med buljong till en lös lrämig röra. Smaka av med salt och peppar. Bred färsen över potatisen. Lägg på skivade tomater eller paprika och ost strö över basilika. gratinera 12-15 min i Ugn" 250, eller tills osten smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben