Frallor med fikon och valnötter

Serverar: 6 portioner

Mycket goda frukost frallor som du gör på kvällen och låter jäsa i kylskåpet över natten. PÅ morgonen är det bara in med dem i ugnen och tio minuter senare kan ni avnjuta frukost med nybakat bröd..

Ingredienser

  • 12,5 jäst
  • 1½ dl vatten
  • 0,75 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,25 dl fikon
  • ca. 9 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i kalt vatten. Tillsätt olja, salt och honung. Hacka valnötter och fikon grovt och rör ner. Blanda i mjälet till en smidig deg. Forma en längd av degen som du delar på sex och gör bullar av. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och ställ den svalt, gärna i kylen under natten. Grädda bullarna på morgonen i 250 grader ca. 10 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben