Frallor med keso

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftiga och nyttiga frallor som går fort att baka och smakar underbart gott med ost eller valfri pålägg.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ dl flytande margarin
  • 2 ägg
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 3 msk linfrö
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl fiberhavregryn (havregryn)
  • ca 13-15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, vatten, salt, socker och margarin.
    2. Tillsätt keso, ägg, linfrö, havregryn och vetemjöl. (Ta inte allt mjöl utan tillsätt vartefter det behövs).
    3. Knåda degen i maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand.
    4. Låt degen jäsa i bunken övertäckt med en handduk i ca 35 minuter.
    5. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 24 lika stora bitar.
    6. Rulla bitarna och platta sedan ut dem (som hamburgerbröd) och lägg på plåt.
    7. Jäs frallorna på plåten under bakduk i ca 30 miniuter.
    8. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 18 minuter.
    9. Låt svalna på galler under bakduk.
    10. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (2)

    Magdolna 25 juli 2012

    Vilka härliga frallor, brukar också använda HAVREKLI ... ger otroligt bra resultat. Tack för recept. Ska testa dessa!

    MrsG 23 mars 2013

    Super goda!!! Har nu gjort dem flera gånger och vi bara älskar dem. Kan varmt rekommendera detta recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben