Fransk farmarpaj med kyckling

Serverar: 4-6 portioner

Den här ljuvligt mustiga, franska vardagspajen är perfekt som lunch eller middag för hela familjen. 295 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • ½ fint skivad purjolök, den vita delen
  • 2½ dl fint skivade champinjoner
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ dl grovhackade soltorkade tomater
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl lättmjölk
  • 2 dl färskost med vitlökssmak
  • 450 g tärnade kycklingfiléer
  • 2½ dl frysta gröna ärter
  • 1 ask smördeg, 225 g
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull och fräs purjolök och champinjoner cirka 5 minuter tills ingredienserna börjar mjukna. Tillsätt rosmarin och soltorkade tomater och blanda väl.
    2. Strö över mjölet och fräs 1 minut under omrörning. Rör ner mjölken lite i taget och koka upp. Vänd ner vitlöksosten och låt den smälta. Blanda ner kyckling och ärter och koka upp.
    3. Sätt ugnen på 220 grader. Skeda kycklingblandningen i en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter.
    4. Kavla ut smördegen mellan två ark bakplåtspapper tills den är stor nog att täcka den ugnsfasta formen. Lägg smördegen på formen och tryck till kanterna med en gaffel så att den fäster. Stick små hål i smördegen så att ånga kan komma ut och grädda cirka 20 minuter tills smördegen är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben