Fransk grönsaksgryta med veggobiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En värmande grönsaksgryta som kan serveras med enbart bröd eller som här med stekta veggobiffar

Ingredienser

  • ca 400 g veggobiffar
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 stor palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor zucchini
  • 1 burk hela tomater
  • 400 g kikärtor
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk basilika
  • 1 dl yoghurt
  • Salt
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök och palsternacka. Grovhacka lök och vitlök. Skiva palsternackan. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera zucchinin på längden och skiva den. Fräs lök, vitlök och palsternacka mjuk i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt paprika och zucchini. Låt blandningen fräsa en stund. Häll på tomaterna och de avrunna kikärtorna. krydda med 1 tsk salt 2 krm peppar och timjan.
    2. Lägg på lock och låt koka på svag värme ca 10-15 min. grovhacka eller riv basilikablad och blanda ner strax före servering. Bjud med stekta veggobiffar, en klick yoghurt och grovt bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben