Serverar: 30 portioner
Recept på Fransk kola doppad i ljus mjölkchoklad. Fransk kola är en seg och fyllig kola. Hackad mandel är gott att koka med kolasmeten också.
1. Skålla, skala och grovhacka mandeln om du vill ha det i kolan. 2. Blanda socker, glykos, grädde och kakao i en kastrull och koka under omrörning då och då i 22-30 minuter och temperaturen är runt 150 grader (använd digitaltermometer). Du kan också göra kulprovet genom att droppa lite kola i ett glas med kallt vatten - kan du forma en kolakula av droppen är den klar. 3. Blanda mandeln. 4. Häll upp kolan i formarna och låt stelna. 5. Stjälp upp kolan och skär i lagom mumsbitar. 6. Temperera mjölkchokladen (sök temperera choklad här på receptfavoriter.se). Doppa kolabitarna i chokladen och lägg upp på smörpapper att stelna. Garbera ev. varje kola med lite rostad hackad eller flagad mandel.