Fransk löksill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god löksill med egen smak.

Ingredienser

  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • 12 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 dl vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk honung
  • 4 bananschalottenlökar
  • Instruktioner

    Koka lagen först: Blanda vinäger, kryddpeppar, lagerblad, vatten och vitlök i en kastrull och koka ca 5 min. Blanda ner honungen och ställ lagen att kallna. Skala och skiva löken. Låt sillen rinna av väl i ett durkslag. Skär den i jämnstora bitar och varva den med löken i en burk. Häll på lagen. Låt inläggningen stå ca ett dygn före servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben