Fransk potatissoppa med fläsk

Serverar: 4 portioner

En ganska vanlig soppa i det lantliga franska köket.

Ingredienser

  • Ca 250 g rimmat bogfläsk eller magert sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 stor morot
  • 6 potatisar
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 tsk smulad timjan
  • 2 krm vitpeppar
  • Ca 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i strimlor och fräs det sakta i en gryta. Hacka löken, strimla purjon och lägg ned i grytan. Fortsätt fräsa några minuter. Skala och skiva morot och potatis och lägg i grytan.
    2. Häll på vatten och tillsätt buljong och kryddor. Sjud under lock ca 20 minuter. Rör om, smaka av och strö över persilja. Servera med bröd och råkost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben