Fransk sallad med brödtärningar och parmesandressing

Serverar: 4 portioner

En klassiker på varje fransk bistro.

Ingredienser

  • 4 - 6 skivor franskt baguettebröd, gärna lite grövre
  • 50 g Svenskt Smör
  • 200 g tärnat sidfläsk eller bacon
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 2 dl Lätt Crème Fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 ask solrosskott
  • 1 påse blandad sallad, gärna med ruccola
  • Instruktioner

    Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga och gyllenbruna i smör. Låt rinna av på hushållspapper. Stek fläsktärningarna och låt även dem rinna av. Rör ihop ost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Vid servering, fördela solrosskott, bröd och fläsktärningar över salladen. Ringla över ostsåsen. Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen samt lite flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben