Fransk vaniljsås

Serverar: 4-6 portioner

Supergod krämig sås. Prova gärna att smaksätta med frystorkat kaffe, kanel eller apelsin.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 1/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Koka upp och låt svalna i ca 5 minuter.
    2. Vispa gulor och socker lätt och vänd under omrörning ner gräddmjölken.
    3. Värm tills såsen har börjat tjockna eller tills den första lilla kokbubblan syns (85 grader).
    4. Kyl såsen direkt och låt den stå kallt i minst 1 timme eller över natten så att den får mogna till sig.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben