Franska köttgrytan

Serverar: 4 portioner

Osötad senap sätter piff på grytan.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka
  • 1 gul lök
  • Smör- & rapsolja
  • 4 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 2 tsk osötad senap
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv löken.
    2. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
    3. Vispa ihop grädde, lök, mjöl, smulad buljongtärning, soja och senap i en gryta. Låt det koka upp under vispning.
    4. Lägg över köttet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min.
    5. Servera med kokt ris och grönsaker.
    6. Kryddtips! Strö över hackad gräslök

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    Annafbg 16 mars 2009

    Perfekt vardagsmat - snabb, lättlagad och god rätt! Mvh Anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben