Franska våfflor

Serverar: 10 portioner

Med smörkräm

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Strösocker till kavling
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och smör eller margarin till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen eller gärna över natten. Kavla ut degen till knappt ½ centimeters tjocklek. Ta ut 20 kakor med ett ovalt eller runt mått,
    2. 6 cm i diameter. Häll upp en hög med socker på bakbordet och kavla med kruskavel så att kakorna blir avlånga. Lägg dem på plåt och grädda mitt i ugnen 6-7 minuter vid 225 grader. Låt kakorna svalna.
    3. Rör smör och socker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Restaurangtips i Annecy!
    Det finns gott om restauranger här i Annecy, för alla smaker och för a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben