Kusinens franska våfflor

De här kakorna smälter i munnen...

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 5 msk vispgrädde
  • 200 g vetemjöl, ca 3 dl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Hacka margarin och mjöl smågrynigt på bakbordet.
    2. Tillsätt grädden och arbeta snabbt samman degen. Ställ den kallt några timmar.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Kavla ut degen till knappt en halv cm tjocklek. Tag ut kakor med ett runt mått.
    5. Kavla kakorna runda eller ovala med kruskavel. Lägg på bakpappersklädd plåt.
    6. Grädda våfflorna mitt i ugnen 6-8 minuter, tills de ser spröda ut.
    7. Gör fyllningen genom att röra margarin och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och det rivna apelsinskalet.
    8. Lägg ihop våfflorna två och två med fyllning mellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 21 december 2009

    Visst smälter dessa juveler i munnen. Håller bara med. Fanns att köpa när jag va liten. Vet inte om det finns att få tag på nu. Men goda är de. Betyget blir en 5;a från mig. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben