Franska våfflor

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 timmar

Härligt spröda fyllda bakverk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Strösocker till kavling
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen.
    2. Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek. Tag ut 20 kakor med ovalt eller runt mått, ca 6 cm i diameter. Häll upp strösocker på bakbordet och kavla kakorna med socker och använd kruskavel. Kavla så de blir avlånga.
    3. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda i 225 grader i ca 6-7 minuter.
    4. Låt kakorna svalna helt.
    5. Rör ihop fyllningen och och fördela det på 10 st kakor och lägg ihop dem två och två.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Restaurangtips i Annecy!
    Det finns gott om restauranger här i Annecy, för alla smaker och för a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben