Härligt spröda fyllda bakverk
Ingredienser
2 1/2 dl mjöl
100 g margarin
1-2 msk vatten
Strösocker till kavling
Fyllning
75 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 1/2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen.
- Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.
Tag ut 20 kakor med ovalt eller runt mått, ca 6 cm i diameter. Häll upp strösocker på bakbordet och kavla kakorna med socker och använd kruskavel. Kavla så de blir avlånga.
- Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda i 225 grader i ca 6-7 minuter.
- Låt kakorna svalna helt.
- Rör ihop fyllningen och och fördela det på 10 st kakor och lägg ihop dem två och två.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Restaurangtips i Annecy!
Det finns gott om restauranger här i Annecy, för alla smaker och för a...