Tar en dag i anspråk även om arbetsinsatsen är ringa.
Det går naturligtvis lika bra att göra fördegen på kvällen, låta den jäsa under natten och baka på morgonen.
Ingredienser
Fördeg på morgonen
5 g jäst
3 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
På kvällen
8 g jäst
3 ½ dl ljummet vatten
Ca12 dl vetemjöl
1 msk salt
Instruktioner
- Vispa samman ingredienserna till fördegen och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur under dagen.
- På kvällen arbetas resterande deg ihop och blandas med fördegen. Knåda väl. Låt jäsa 1 timme under duk.
- Baka ut till 2 limpor och jäs ytterligare 1 timme under duk.
- Grädda i 250º i 10 minuter, sänk därefter till 200º och grädda ytterligare i ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har idag bakat "Franskt bröd med fördeg" Det blev mycket frasigt i ytan och saftigt inuti. Gott!!!//lillawe