Franskt bröd med fördeg

Serverar: 2 portioner

Tar en dag i anspråk även om arbetsinsatsen är ringa. Det går naturligtvis lika bra att göra fördegen på kvällen, låta den jäsa under natten och baka på morgonen.

Ingredienser

  • Fördeg på morgonen
  • 5 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • På kvällen
  • 8 g jäst
  • 3 ½ dl ljummet vatten
  • Ca12 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ingredienserna till fördegen och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur under dagen.
    2. På kvällen arbetas resterande deg ihop och blandas med fördegen. Knåda väl. Låt jäsa 1 timme under duk.
    3. Baka ut till 2 limpor och jäs ytterligare 1 timme under duk.
    4. Grädda i 250º i 10 minuter, sänk därefter till 200º och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    lillawe 30 november 2009

    Har idag bakat "Franskt bröd med fördeg" Det blev mycket frasigt i ytan och saftigt inuti. Gott!!!//lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben