Frasig fisk med potatissallad

Serverar: 4 portioner

590 kalorier per portion Gyllene frasstekt fisk med en lättgjord och krämig potatissallad

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl polentagryn
  • 400 g fiskfilé, tex hoki eller sej
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 msk salt till kokvattnet
  • 1 ½ dl ceasardressing, 3 %, tex. felix
  • 1 rödlök
  • 1 litet knippe dill
  • 400 g kikärter
  • Instruktioner

    1. Potatissallad:
    2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i väl saltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna något. Halvera potatisarna om de är stora, blanda dem med dressingen i en skål. Skala och finhacka löken, hacka dillen. Häll av och skölj kikärterna. Blanda allt med potatisen.
    3. Fisken:
    4. Vispa ägget i en djup tallrik, häll polenta grynen i en annan tallrik. Skär fisken i portionsbitar. Vänd fisken först i ägget och sedan i grynen.
    5. Stek några bitar åt gången i olja i en panna på medelvärme, 2 minuter per sida, se till att polentan inte bränns vid. Salta och peppra.
    6. Servera fisken med potatissalladen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben