Serverar: 6 portioner
Tid: 30 minuter
Som en stor pirog. Servera en sallad till Jag brukar använda mig av 2 stora smördegsplattor, á 250 g, rektangulär eller rund, så slipper man skarva ihop 2 småplattor. Går även bra med köttfärssås och ostskivor som fyllning.
Sätt ugnen på 225 º. Tina smördegsplattorna, lägg dem två och två bredvid varandra och kavla ut på längden och bredden, så mycket som möjligt, ca 22 cm. Lägg den ena degplattan på bakpappersklädd plåt. Lägg på skinkskivor och hyvlad ost varvvis, men lämna 1 cm fri degkant runt om. Lägg på den andra degplattan och tryck till skarven runt om med gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Kavla ut den resterande plattan tunt och skär ut små blad. Lägg dem tätt på pajen och pensla över försiktigt. Grädda på näst nedersta falsen ca 25 min.