Frasig ost- och skinkpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Som en stor pirog. Servera en sallad till Jag brukar använda mig av 2 stora smördegsplattor, á 250 g, rektangulär eller rund, så slipper man skarva ihop 2 småplattor. Går även bra med köttfärssås och ostskivor som fyllning.

Ingredienser

  • 1 paket fryst smördeg, 5 plattor
  • 16 tunna skivor rökt skinka ca 200 g
  • 300 g god ost, t.ex lagrad grevé eller prästost
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 º. Tina smördegsplattorna, lägg dem två och två bredvid varandra och kavla ut på längden och bredden, så mycket som möjligt, ca 22 cm. Lägg den ena degplattan på bakpappersklädd plåt. Lägg på skinkskivor och hyvlad ost varvvis, men lämna 1 cm fri degkant runt om. Lägg på den andra degplattan och tryck till skarven runt om med gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Kavla ut den resterande plattan tunt och skär ut små blad. Lägg dem tätt på pajen och pensla över försiktigt. Grädda på näst nedersta falsen ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben