Frasig pavlova med mandel och bär

Serverar: 8 portioner

Marängtårta med grädde och rikligt med bär.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 3 krm ättikssprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 1 dl mandelspån
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 3 dl färska blåbär eller andra bär, t ex jordgubbar eller hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna, ättiksspriten och 1 dl socker fast med en elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Vänd försiktigt ner resten av sockret och mandelspånen.
    3. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme. Ta ut marängen och låt svalna.
    5. Vid servering. Vispa grädden fluffig. Bred ut grädden på marängen. Strö över bären och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben