Frasiga getostsnurror med jordgubbar

Serverar: 16 portioner

Sommarens godaste snurror! Snurrorna går bra att förbereda och förvara i kylen. Sen är det enkelt att grädda och servera dem spröda och nybakade.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 240 g
  • 175-200 g getost
  • 2-3 dl fintärnade jordgubbar
  • 1 ägg
  • Blåa vallmofrön
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rulla ut degen. Smula över osten och bred ut den försiktigt. Strö på jordgubbarna. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg snurrorna i mjölade bullformar.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben