Frasvåfflor

Tid: 1 timme

Ljuvliga spröda och välsmakande våfflor, de bästa jag ätit.

Ingredienser

  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 175 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät efter hand.
    2. Rör ner smält smör och vispa kraftigt. Tillsätt äggen och fortsätt att vispa, gärna med elvisp.
    3. Låt smeten stå och svälla i cirka 30 minuter i kylskåpet.
    4. Grädda våfflorna gyllenbruna i varmt våffeljärn och låt dem svalna på galler. Servera våfflorna frasiga och nygräddade med sylt och vipgrädde. Även glass är gott till. Kanske både och.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben