Ljuvliga spröda och välsmakande våfflor, de bästa jag ätit.
Ingredienser
6 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
175 g smör, smält
2 ägg
5 dl vispgrädde
1 burk jordgubbssylt
Instruktioner
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät efter hand.
Rör ner smält smör och vispa kraftigt. Tillsätt äggen och fortsätt att vispa, gärna med elvisp.
Låt smeten stå och svälla i cirka 30 minuter i kylskåpet.
Grädda våfflorna gyllenbruna i varmt våffeljärn och låt dem svalna på galler.
Servera våfflorna frasiga och nygräddade med sylt och vipgrädde.
Även glass är gott till. Kanske både och.