French toast Suzette

Serverar: 4 portioner

Det här är ett giftermål mellan de klassiska franska desserterna French toast (fattiga riddare) och crêpes Suzette. Slutresultatet är kravlöst till max men lika tillfredsställande. Använd glutenfritt bröd om du vill göra rätten glutenfri.

Ingredienser

  • 8 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
  • 2½ dl mjölk, t.ex. soja-, mandel- eller havremjölk
  • 2 msk socker
  • Apelsinsås
  • 50 g smör, t.ex. mjölkfritt
  • ½ dl socker
  • 2 msk Grand Marnier (apelsinlikör), kan uteslutas
  • Apelsinskal från 2 apelsiner, rivet eller strimlat
  • 2 dl apelsinsaft, ca 3 apelsiner
  • Gott till
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och socker i en djup tallrik. Doppa sedan en brödskiva i taget och pressa ur överflödig vätska. Stek brödskivorna i olja eller smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.
    2. Apelsinsås: Häll ner smör, socker, apelsinlikör, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Smält ihop och låt sjuda i några minuter tills den tjocknar något och blir lätt sirapsliknande i konsistensen.
    3. Sikta apelsinsåsen över de frasiga brödskivorna och servera genast! Det är även gott med en kula vaniljglass till.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1
    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben