Frikadeller med citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Säger bara mmmmm, det var så gott det här!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl riven gul lök
  • Krasse
  • Rivet skal från en ½ citron
  • Buljong/ fond
  • Vatten
  • Citronsåsen
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 äggula
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sväll ströbrödet.
    2. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök, citronskal, krasse och kött. forma bollar. Lägg dem i kokande buljong och koka på svag värme i 20 minuter.
    3. Fräs smör med mjöl till såsen. Späd med silad buljong från frikadellkoket. Koka 3-5 minuter. Vispa ut äggulan i grädden och rör ner i såsen. Låt bara sjuda, annars skär den sej. Smaka av med citron, citronskal, salt och peppar.
    4. Lägg ner frikadellerna och låt bli varmt.
    5. Garnera med citronskal och krasse. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben