Frikadeller med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Frikadelllerna blir saftiga och goda då de kokas i ajvar relishsås. Servera med pasta och grönsaker.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • ½ gul lök
  • ½ dl matlagningsgrädde och 1 dl vatten
  • ½ kruka oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Till såsen
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ kruka oregano
  • 2-3 dl ajvar relish (stark eller mild)
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, hackad lök och matlagningsgrädde, oregano och vatten i matberedaren.
    2. Kör tills lök och oreganon är helt finfördelad.
    3. Blanda färsen med salt och peppar och kryddsmeten.
    4. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
    5. Koka upp grädde, ajvar och vatten samt salt och peppar.
    6. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6-8 min.
    7. Garnera med resten av oreganon. Servera frikadellerna med pasta och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben