Frisk fläder- och äppeldessert

Serverar: 4 portioner

Denna svala dessert passar även att servera som mellanrätt vid en middag.

Ingredienser

  • 4 gröna äpplen, granny smith
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • 2 msk pressad lime
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Ställ in dessertglasen i frysen. Skala, kärna ur och skiva äpplen. Låt skivorna ligga i frysen ca 4 timmar.
    2. Lägg de frysta äppelskivorna i matberedare. Tillsätt florsocker, flädersaft, limesaft och limeskal, yoghurt och glass. Mixa till ett fluffigt skum.
    3. Servera genast i isade dessertglas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben