Abborre som är friterad tills den är gyllene och riktigt krispig. Serveras med något lättare tillbehör som verkligen får sommarkänslorna att blomma ut till max!
Ingredienser
600 g skinnfria abborrfiléer
1 dl + 4 msk vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk paprikapulver
½ tsk bakpulver
1 krm cayennepeppar
2½ dl ljust öl
1 äggvita
1 liter rapsolja
Dillfrörostad färskpotatis
1 kg färskpotatis
1 msk dillfrö
1 msk flingsalt
1 tsk paprikapulver
2 krm nymald svartpeppar
2 msk rapsolja
Grön ärtkräm
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
250 g frysta gröna ärter
½ dl créme fraiche
1 tsk pressad citron
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Vinslungad gemsallad
3 gemsallad
1 rödlök
1 msk smör
½ dl torrt vitt vin
1½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
Dill
Citronklyftor