Friterad camembert med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Detta är en snabblagad liten delikatess som är idealisk att servera när du får oväntat besök.

Ingredienser

  • 2 fasta camemberostar à 125 g
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 60 g ströbröd
  • 2½ dl olja
  • 1 knippa persilja
  • Hallonsås
  • 3 shalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g djupfrysta osockrade hallon
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ krm socker
  • Salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med hallonsåsen. Skala och finhacka löken. Smält fettet i en gryta och fräs löken. Tillsätt de djupfrysta hallonen. Lägg på locket och låt bären tina på svag värme. Rör ner vinägern. Smaka av med salt, peppar och socker. Koka samman ca 5 minuter. Låt svalna.
    2. Häll upp mjöl, söndervispat ägg och ströbröd i var sin skål.
    3. Dela camembertosten i halvor. Vänd osten först i mjölet, sedan i äggvispet och slutligen i ströbrödet. Tryck fast paneringen lätt och skaka av överflödigt ströbröd.
    4. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Fritera osten 5-8 minuter tills den är gyllenbrun. Vänd osten en gång. Ta upp den med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera persiljan: Skölj och torka persiljan väl. Klipp av stjälkarna. Fritera hastigt (endast några sekunder) i den heta oljan.
    5. Lägg upp på tallrikar och garnera med hallonsås och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben