Friterad surdeg med tångkaviar, rödlök och syrad havrefraiche
Serverar: 4 portioner
En frasig frestelse som man bara vill ha mer av. Kanske göra dubbel sats och äta som varmrätt om du är riktigt sugen en dag? För en sak är säker, den här rätten ger mersmak.
Laktosfri och äggfri.
Ingredienser
2 dl Oatly iMat
1 citron, rivet skal
120 g tångkaviar
1 rödlök, finhackad
Olja att fritera i
400 g surdeg (vanlig levande surdeg av vetemjöl)
Salt
1 knippe dill
Instruktioner
Blanda havrefraichen med rivet citronskal. Klicka upp vackert på tallrikar och toppa med tångkaviar och hackad rödlök.
Värm generöst med olja i en fritös eller panna. Sikta på 180 grader. Häll försiktigt ner långa längder av surdeg i den heta oljan. Fritera eller stek degen gyllenbrun i 4-5 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper. Salta.
Lägg upp på tallrikarna och dekorera med dillvippor.