Nåt av det bästa som finns......... Jag älskar friterade bananer och har alltid gjort. Går bra att använda 1 cm tjocka äppelbitar istället. Fritera då ca 3 min tills äpelbitarna har mjuknat.
Ingredienser
6 stora bananer
1/4 lime eller citron
4 msk sesamfrön
1 ½ msk strösocker
1 tsk malen kanel
12 filodegsblad, ca 13x13 cm
1 liter olja till fritering
Instruktioner
- Skala bananerna och dela dem på mitten så att du får 12 bitar som är ca 6 cm långa. Lägg bananbitarna i en skål och droppa över färskpressad lime eller citron, vänd försiktigt.
- Blanda sesamfrön, socker och kanel i en skål. Lägg ut filodegsbladen på arbetsbordet och strö 1 ½ tsk av kanelblandningen på varje blad. Lägg sedan 1 bananbit på varje blad. Vik in änden och sidorna och rulla ihop paketen. Fäst skarvarna med lite vatten och lägg paketen på ett fat med skarvarna neråt.
- Hetta upp oljan i en panna eller wok tills den är riktigt het. Fritera bananpaketen 1 ½ min i omgångar, tills ytan är knaprig och gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna något innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Karibien
Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...
Friterade bananer är INTE en asiatisk efterätt! Den är uppfunnen i Stockholm på restaurangen Berns! Facts plz!