Friterade sardeller med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

Ingredienser

  • 1 burk Zeta Sardeller
  • 1 dl mjöl
  • 1 äggvita
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl Zeta Frityrolja
  • alt. Zeta Solrosolja
  • 20 rädisor , gärna med blast
  • 2-4 Zeta Buffelmozzarella , à 100g
  • 4 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • Tips
  • Enkla steg-för-steg hur man friterar hittar du på här på hemsidan under fliken Olivolja, Fritera i olja
  • Instruktioner

    Panera sardellerna; rulla dem först i mjöl, sedan i äggvita och till sist ströbröd. Värm upp frityrolja i en kastrull till ca 180°C och fritera sardellerna gyllenbruna, några i taget. Lägg dem på en bit hushållspapper, så överflödig olja rinner av. Blanda rädisorna med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg rädisorna på ett fat och bryt osten i grova bitar, avsluta med sardellerna och ringla på ytterligare lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben