Friterad mozzarella

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till ett glas vin på kvällskvisten!

Ingredienser

  • 125 g mozzarella
  • 8 skivor formbröd
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk oregano
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Olivolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Skär osten i fyra skivor. Kantskär brödskivorna och lägg ost på fyra av dem, men inte ända ut till kanten. Krydda med salt, peppar och oregano.
    2. Lägg på de andra brödskivorna. Doppa hastigt brödkanterna i kallt vatten och tryck ihop dem.
    3. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg bröden på ett djupt fat och dofta över mjöl på båda sidor. Häll över äggmjölken och låt all vätska sugas upp. Vänd en gång.
    4. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Fritera bröden knapriga på båda sidor. Låt rinna av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben