Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Serverar: 4 portioner

Med en färdig vegetarisk pytt går det undan - den här frittatan är klar på en dryg halvtimme och smakar gudomligt! Frysta grönsaker och frukter innehåller dessutom nästan lika mycket vitaminer som färska,plus att de i regel fryses in när de både mår och smakar som bäst.

Ingredienser

  • Frittata
  • 500 g vegetarisk pytt (finns i frysdisken)
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
  • 150 g fetaost
  • 8 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Frittata: Stek pytten i olivoljan i en stekpanna 6-8 minuter. Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen. Plocka och hacka oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften av varje i rotfrukterna. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll det över rotfrukterna och blanda runt. Strö på resten av oreganon och fetaosten. Sätt in pannan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Sallad: Ansa och finstrimla paprikan och fänkålen. Plocka persiljan. Blanda grönsakerna med persiljan, vinägern och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt salladen så den blir marinerad av dressing och salt.
    4. Servera frittatan med paprika- och fänkålssalladen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben