Frozen lime pie

Serverar: 12 portioner

Baka tårtan när du har en stund över och plocka fram att tina när sötsuget slår till. 288 kalorier/bit

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 lime
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 200 g philadelphia
  • ½ dl socker
  • 2 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kex och smör i en matberedare, tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen 10 minuter och låt svalna.
    2. Riv skalet och pressa juicen från limen. Vispa yoghurt och färskost med elvisp. Rör i socker, limeskal och juice. Rör försiktigt i hallonen, spara några till garnering.
    3. Häll smeten i formen, plasta in den och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut pajen att tina ca 20 minuter före servering och garnera med hallon.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7
    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben