Fru Pedersens katrinplommonpaj

Serverar: 8 portioner

Enkla, tidlösa ingredienser gör det här till en dessert för oväntat besök året runt.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1 kyld smördegsplatta eller 3 frysta, utkavlade
  • Florsocker att pudra över
  • Fyllning
  • 450 g urkärnade katrinplommon
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4 msk pressad citron
  • Garnering
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär plommonen i bitar och koka dem med socker, vatten och citronskal och -saft till en kompott på svag värme 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut smördegen i en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll den avsvalnade kompotten i smördegsformen och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
    3. Låt svalna, sikta över florsocker och spritsa på vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben