Frukt- och bärtarteletter

Tid: 1 timme 45 minuter

På vintern kan du använda aprikoser på burk, bananer, mango, kiwi eller björnbär.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 3 msk strö- eller råsocker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg
  • Till pensling
  • 1 dl röd vinbärsgelé
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 3 msk grädde
  • 2 ägg
  • Frukt och bär
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme. (Då går det lättare att trycka ut degen och pajen blir sprödare). Tryck sedan ut degen i 6 portionsformar, 12 cm i diameter.
    2. Sätt ugnen på 200 g. Riv mandelmassan, det går enklast om den är kylskåpskall. Tillsätt grädden, rör i äggen ett i taget, och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i pajformarna.
    3. Grädda i mitten av ugnen tills de får vacker färg, c:a 15 min. Låt kallna.
    4. Fördela runt skivad frukt och bär på dem. Smält vinbärsgeléen med vattnet försiktigt på svag värme. Pensla geléen över frukten och bären.
    5. Ställ tarteletterna i kylen en stund tills geléen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben