Frukt- och nötbröd med ost

Serverar: 2 portioner

Ett läckert, snabbakat bröd med otroligt mycket gott i!

Ingredienser

  • Skål 1
  • 1,2 dl socker
  • 5 hårt vispade äggvitor
  • Skål 2
  • 220 g smör
  • 1 dl socker
  • 5 äggulor
  • 2 msk rom
  • ½ msk salt
  • ½ msk vaniljsocker
  • Skal från ½ citron
  • Skål 3
  • 2 dl hackad torkad frukt tex. aprikoser och fikon
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl riven Präst ost
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda 1, 2 och 3 i olika skålar. Blanda samman 2 och 3. Tillsätt ca 1/3 av blandning 1 så att du får en tät men lös deg.
    3. Vänd sedan i resten av blandning 1 så att degen blir något luftig.
    4. Fördela degen i 2 smorda brödformar om 1½ liter och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben