Frukt- och nötkaka med cider

Serverar: 1 portioner

Kakan blir saftig av torkad frukt som får marinera i cider över natten. God att rosta om det blir kaka över.

Ingredienser

  • 175 g blandad torkad frukt, t ex russin, aprikoser, tranbär
  • 1½ dl cider
  • 50 g valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 stort ägg
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Skär frukten i små bitar. Lägg i en bunke och häll på cidern. Låt marinera ca 12 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en avlång form, 1½ liter.
    3. Hacka valnötterna grovt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda ner nötter, ägg, socker, rivet apelsinskal och fruktblandning.
    4. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en provsticka om den är färdig. Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna under formen innan den skärs i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben