Fruktcheesecake med Maryland botten

Serverar: 12 portioner

En riktigt smarrig cheesecake med Maryland cookie botten!

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt (á 200 g) Maryland Double Choc Chip
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 200 g creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk gelatinpulver
  • 2 dl Bob Lättdryck apelsin/persika
  • 1 burk (á 425 g) Del Monte Exotics fruktcocktail
  • Garnering
  • 2 dl Kiviks Lättdryck apelsin
  • 2 burkar mandarinklyftor (á 175 g)
  • 2 msk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa Maryland cookiesen och blanda smulorna med det flytande margarinet till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 22 cm i diameter. Förgrädda bottnen ca 15 min. Ställ sedan bottnen att svalna medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt sockret och vispa 1 minut. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 efter vart tillsatt ägg. Tillsätt creme fraiche och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
    3. Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av.
    4. Blanda lättdryck och gelatinpulver i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla en stund. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten. Häll gelatinsaftblandningen i en fin stråle under vispning i ostsmeten.
    5. Häll hälften av ostsmeten i springformen. Fördela frukten i formen och häll därefter i resten av ostsmeten. Obs! Tänk på att smeten inte ska fylla hela formen. Där måste vara plats till att dekorera med mandarinklyftor. Ställ in formen i kylskåp tills fyllningen stelnat, minst 4 timmar gärnar över natten.
    6. Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i ett snyggt mönster över den stelnade ostfylningen. Klyftorna ska täcka hela cheesecaken.
    7. Blanda lättdryck och gelatinpulver som ovan, och lös upp gelatinet som ovan. Ställ in blandningen i kylen tills det halvt stelnat. Ös då blandningen över mandarinklyftorna och låt kakan stå i kylen tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben