Fruktdessert med krämig sås

Serverar: 2 portioner

En festilg dessert. Frukten kan varieras efter säsong och konserverad frukt passar lika bra.

Ingredienser

  • 30 g mörk blockchoklad
  • 2 tsk flytande honung eller ljus sirap
  • 150 g kesella
  • 100 g färsk eller konserverad ananas eller persika eller hälften av varje
  • 1 kiwifrukt
  • 150 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken ovanpå kastrullen med sjudande vatten tills chokladen smält.
    2. Blanda honung eller sirap med chokladen och rör sedan i kesellan lite i taget. Ta tallriken från värmen och låt såsen kallna.
    3. Skär bort skalet från ananasen eller skala och kärna ur persikan - den angivna vikten gäller rent fruktkött. Skala kiwifrukten. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär ananasen i bitar, persika och kiwifrukten i klyftor och stora jordgubbar i halvor.
    4. Fördela såsen på på 2 tallrikar och lägg frukt över. Man kan ju dubbla receptet om man blir fler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben