Fruktdessert med maräng

Serverar: 4 portioner

Enkelt att variera med olika bär och frukter.

Ingredienser

  • 5 dl frukt, t ex jordgubbar
  • vindruvor eller kiwi
  • rivet skal av en liten lime
  • 1 msk strösocker
  • Maräng
  • 2 små äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 250°. Skär jordgubbar, vindruvor och kiwi i små bitar. Blanda frukten med limeskal och socker. Fördela frukten i glas som tål att stå i ugnen.
    2. 2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt socker lite i taget. Fortsätt att vispa till styv maräng. Täck bären med maräng och gratinera högt upp i ugnen ca 1 min, passa noga.
    3. Ca 90 kcal, varav 0,3 g fett.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben